Op 20 november 2017 is op de algemene ledenvergadering van woningbouwvereniging Vallei Wonen door de leden een belangrijk besluit genomen. Misschien was u aanwezig, misschien niet. Daarom nogmaals op deze site alle informatie.

 

Vallei Wonen wordt stichting

Op de agenda stond het voorstel om de rechtsvorm om te zetten van vereniging naar stichting. De aanwezige leden van de vereniging zijn bij acclamatie akkoord gegaan met deze verandering. Dit betekent dat Vallei Wonen binnenkort een stichting wordt. Het was een zorgvuldige vergadering met veel ruimte voor discussie en afscheid nemen van de vertrouwde vereniging.

 

Wat betekent dat voor ?

  • alle afspraken en overeenkomsten die u met Vallei Wonen heeft, worden ongewijzigd voortgezet onder de nieuwe rechtsvorm stichting. U hoeft dus niets te doen.
  • Uw lidmaatschap wordt wel automatisch opgeheven. U betaalt nu maandelijks de contributie van 11 cent. Dit bedrag wordt tegelijk met de maandelijkse huur geïnd, Vanaf 1 januari komt dit te vervallen. Heeft u een automatische incasso, dan wordt het bedrag door VW aangepast. Heeft u zelf een periodieke overboeking bij uw bank geregeld, dan kunt u het maandelijkse bedrag met 11 cent verlagen.

Hoe kunt u in de toekomst uw stem laten gelden?

De zeggenschap van de leden wordt nu verlegd naar de huurders. De deelname van de huurders in het beleid van VW wordt vergroot en uitgebreid.

  • De Huurders Belangen Vereniging (HBVW) wordt versterkt door de oprichting van veel themagroepen. U kunt actief deelnemen aan deze themagroepen.meedenken In de toekomst worden themasessies georganiseerd om ze breed mogelijk adviezen, meningen en  wensen van de huurders op te halen. Hoe meer huurders hieraan meedoen, hoe meer legitimatie (erkenning) de HBVW heeft. Dit zorgt ervoor dat zij sterker en professioneler met gemeente en VW jaarlijks prestatieafspraken kunnen maken. In deze gezamenlijke afspraken worden dan de adviezen vanuit de themasessies meegenomen.

 

 

 

  • U kunt lid worden van de Huurders Belangen Vereniging (HBVW). Dit is de officiële partij die opkomt voor de belangen van de huurders van Vallei Wonen. Het lidmaatschap kost € 0.45 per maand per huishouden.

Heeft u belangstelling voor de themagroepen of wilt u lid worden? U kunt klikken op aanmeldingsformulier,  dit formulier kunt u uitprinten, invullen en inleveren bij Vallei Wonen. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 0332862970.

 

 

 

 

wist-u-dat

Contactpersoon

 

 

Diet Karel-van der Werff

De Ruyterlaan 35, 3931 XA  WOUDENBERG

diet.karel@ziggo.nl

tel. nummer: 0332862970